Подаръци и книги - Монтесори вкъщи. Сензорно развитие

Монтесори вкъщи. Сензорно развитиеКнига от поредицата Монтесори вкъщи

Тази книга предлага широк набор от лесноизпълними Монтесори упражнения, които развиват мисленето на детето и неговата сензорна чувствителност. Тук ще откриете, че забавната игра може да разгърне умението на вашето дете да анализира, да определя главното, да вижда закономерностите и да взема обосновано решение. Ще научите как наред с това, се развиват и фината и грубата моторика, ориентацията в равнината и в пространството, концентрацията на вниманието.

Сензорните Монтесори материали са специално създадени, за да покажат на детето абстрактните представи за отделните свойства на предметите. С тези упражнения детето се съсредоточава върху усъвършенстването на някое от сетивата - това може да бъде визуално възприятие, тактилно усещане, слух или обоняние.

С достъпни упражнения, детето научава, че околните предмети са не само големи и малки или тъмни и светли, а и че светът е многообразен. Едно и също нещо може да бъде и по-леко и по-тежко, а друго – да е по-светло. Така, правейки откритие след откритие, детето развива чувствителност към тегло, цвят, форма, пространство. Научава смисъла на размера, количеството и числата. Получава трайни знания и увереност в своите сили.

 

Упражненията в книгата са подходящи за деца над 3 годишна възраст.


 Характеристики:

·         Издание: 2015 г.

·         Раздел: Книги за отглеждане на детето ;

·         Корица: мека

·         112 страници

·         ISBN: 9789548898669

·         Превод: Таня Цолова

·         Автор: Наталия Боброва

Подаръци и книги - Монтесори вкъщи. Сензорно развитие

  • 14,90 лв.
  • 14,00 лв.Тагове: Новородено, Над 6 месеца, Над 12 месеца

Бюлетин

* Е-поща:

* Име:

* Списък